Till alla fina mammor, om ni vill höra: mamma du är bäst, så är det denna tårtan som gäller på barnkalasen framöver, läcker glasstårta, ja rekomenderas även till oss barn(27-uppåt) hehe

 jag har inte testat den, vi brukar köra baktävlingar på träningarna, det kan vara allt från träffa ribban till att slå bollen så nära en linje eller den allra dummaste, kasta små konor närmst något föremål, och de brukar vara att det är de tre sämsta som får baka något gott till laget,svin mysigt med fika efter träning, och OM jag skulle förlora nästa gång, då ska jag göra denna till mina lagkamrater, hoppas ingen av dom läser detta, för då kommer dom sätta dit mig, ayayay!

 

Glasstårta med Ahlgrens bilar

till 14-16 bitar
4 liter vaniljglass
3 påsar Ahlgrens bilar
1 dl vatten
(röd och grön hushållsfärg)

Gör så här: Ställ vaniljglassen i rumstemperatur ca 15 min så att den blir mjuk. Fördela vaniljglassen i tre olika skålar.
Blanda drygt 1 1/2 påse bilar med vatten i en kastrull. Låt bilarna sjuda tills de har smält ihop till en tjock massa. Vispa godissmeten lät. Låt svalna något.
Smaksätt glassen med 1/3 vardera av godissmeten. Färga en del rosa och en del grön med hushållsfärg. Låt den tredje glassbunken vara vit. Lägg de olikfärgade glassmetarna ovanpå varandra i kakformen (klädd med gladpack). Frys i 1-2 timmar. Lossa tårtan från formen och strö över resten av bilarna och garnera med maränger runt omkring.

recept hämtat från alltommat.se

 men det är pinglans tårt bild! snyggt!