Att vara förebild

Att vara förebild är stort, stort och enormt drivande, det gör att man arbetar hårdare med sin idrott och att motgångar känns lättare, en känsla av att man kan inte ge upp, man kan inte göra sina små fans besvikna, att vara en förebild ger en stolthet och glädje, någonstans vet man att man är förebild för många små tjejer som spelar fotboll och drömmer, men de senaste har jag också fått höra att jag är en förebild som människa, och jävlar vad det är balsam för själen att få höra detta, många som vart och befinner sig i samma situation, att någon man hållit så kärt inte finns hos en längre, Jag visste inte att jag skulle bli en förebild, de är på senare år som de visats, förebilder är så viktiga att ha det vet jag själv, har haft så många, du har en viktig roll som förebild, du hjälper andra att fortsätta drömma, att sträva efter sina mål, jag är förebild för personer som haft otur med skador som jag, just att veta "att man kan komma tillbaka från svåra skador"

Men det som är häftigt är att de bara är de senaste åren som kvinnliga förebilder kommit fram, för i min ålder fanns det inga, allt fokus var då fokus på herr idrott och framförallt fotboll, så det var inte konstigt att det blev så, därför är jag stolt över att få vara en fotbolls förebild för tjejer som drömmer, tack vare att media lägger ner större tid på oss, då är det främst kvinnliga journalister som strider om detta, Carina, Rebecca, Marie för att nämna några, vår produkt är nu bättre än någonsin, och den kommer att bli och ska bli bättre, här finns utveckling…

***

var och körde rehab på Ullevi Rehab i fredags, imorgon är det tre veckor efter operationen, jag var allmänt hängig för ja hade haft ont i början av veckan, kände att allt står still, jag kommer fan ingen vart,,, lägger märke till en liten tjej som gör övningar som jag kände till Korsbands övn. Jag var på ett så pissigt humör så jag tänkte jag pratar med henne nästa vecka har ingen energi, släpar in mina bihang in i omkl rummet, och strör mitt överallt, då kommer tjejen in och frågar försynt kan jag flytta på dina grejer, ja herregud sa jag, jag märkte att hon lyste upp för att jag "såg" henne, och hela hon explodera- jag måste bara få säga att du är min idol, du är så bra på fotbollsplanen, du är min favorit, jag fylldes med energi en liten tjej boostade upp mig, hon förklarade att hennes bakre, främre korsband och menisk var sönder, jag började nästan gråta när hon sa de för hon sprudlade och de var för att hon träffade mig, hon sa också att du är också min förebild  genom att vara snygg på plan, att jag sminkade mig och var tjejig, haha jag skrattade så, hon var så gullig, då kände jag att de här är meningen att jag ska träffa henne, att jag ska ta henne under mina vingar, och det ska jag det är viktigt, hon vet förmodligen inte hur mycket energi hon gav mig, sjuk känsla men de var meningen att vi skulle ses… tror det!

***

Erina är en gullig tjej, som kom fram till mig efter en jitex match för två år sedan, hon hade åkt långt, för att se oss spela, Hon var så glad, och hon strålande, hon älskar fotboll och följer oss, fick senare ett långt brev med ett kort som hennes pappa tog på oss efter den matchen, Jag blev så glad, jag är glad att få betyda något för människor,  några veckor efter tänkte jag att jag mailar till henne, men tänkte att jag ringer henne istället haha, ringde upp och hon blev glad och chockad och nervös, tro fan det, någon man ser upp till ringer på ens mobil, så häftig känsla, hon berättade att hon spelar mycket fotboll och ska bli riktigt bra. Förra året kom hon till en match, så jag hade fixat en puma tröjja till henne, kul att kunna göra människor glada. Snart ses vi igen då hon ska prao hos oss. Jag kommer bli lika glad som hon när vi ses..

***

Så alla ni som är förebilder där ute, stanna till, ge dom er tid och se dom, förhoppningsvis så kan det vara våra framtida stjärnor om inte så låt dessa få drömma, vi är viktiga, tid att ge tillbaka!

 

 

kortet som hon skickade..

 

och det långa, roliga brevet…


Kärlek/ johanna