Skrev ju sist att jag skulle ta de stora klivet ut i bakabröd livet, skrämmande som fan, men igår hade jag en massa tid över helt solo, så ja tänkte nu slänger jag mig ut för klippan, ja de är samma känsla för mig som att börja ställa mig och baka bröd...

 

jag bakade ett annat bröd först, som blev ok men mer var det inte, ville ha ett mer brödigt bröd och när jag gjorde de brödet så fick mamma  agera sidekick från luren ett antal gånger, varje gång ja ringde typ 35ggr svarar hon med massa hånskratt, jaha va vill du denna gången...  mamma  de står att jag ska vispa ägget och saltet tills de blir styvt! styvt? WTFK!!!!! va ska jag göra? ja fick min förklaring att de skulle bli lite bubblor bara, ja å de blev det puh! men då får la man skriva så att de inte bara är raketforskare som ska kunna förstå receptet.....skit förklaring skriv att man ska vispa tills de blir lite bubblor... separera äggen? åhhh stackars lilla ägg bli separerat från sin mamma, gud va hemskt, ja och nu kan jag SEPARERA ÄGG med, DEN HÄR BJUR JA PÅ, för ja bjur jämt på mig själv.....de står att det ska vara 6msk kokosfett, min första tanke är hahha men hur ska ja få ner de hårda i måttet? min hjärna fick inte ihop de och när ja tänker på de nu så gapflabbar ja åt mig själv, mamma måste ha funderat om hon skulle boka en akut tid på lobotomering igår...men snäll som hon är visade hon förståelse hehe hjärnan går i koma när de är mycket nya grejjer.... man skulle ju givetvis smälta fettet, vet att de säkert satt någon läsare och undrade hur man skulle göra med, LJUG INTE! hehe..... iallafall tack Mamma, de lär inte vara sista gången du får ett baksamtal....

SAFTIGT MANDELBRÖD av Birgitta Höglund

ca. 15-18 skivor

4,5 dl mandelmjöl (lika svårt att hitta som kantareller i öknen, om du inte vet var du ska leta, de stod att man kan hitta de på ica, men inte där ja handlar iallafall, gå till en hälsoaffär!)

6msk sesamfrö

6 msk fiberhusk ( glutenhyllan i affärerna)

3 tsk bakpulver

1,5 tsk salt ( hälst himalaya salt, mycket mineraler)(ja tänker ta mer salt nästa gång,

6 st medelstora ägg

3 dl cremefraiche

6 msk kokosfett (SMÄLT)

 

1.  blanda alla torra ingredienser 2. blanda sedan i de smälta kokosfettet 3. häll i äggen och cremefraiche och låt stå 5 min 4. kläd en brödform med bakålåtspapper och häll i smeten, stryk en blöt sked över smeten så den blir jämn 5.  grädda i 200grader i ca 45 min, sista kvarten kan du lägga över folie så inte brödet bränns...

haha, jag satt och vaktade brödet, precis som de vore kungens skatter....

smaken kommer bli annorlunda än vad du säkert är van vid efter som det är mald mandel istället för vete, men mätt blir man herregud...käkade de nu på frukosten, ett perfekt kvällsfika/frukost bröd, hivade på smör och skivade ägg smakar ljuvligt, det här är när frukosten smakar som bäst!

slarva inte med frukosten, tänk att du sovit 7-9 timmar, undertiden jobbar hjärtat för att du ska överleva, de innebär att medans du sover förbränner du, går du upp äter en skit frukost eller skippar den helt, då ställer du in kroppen på självsvält, vilken inte är ok, ta hand om dig och din kropp, ciao!

lilla brödet...

gjorde kvällsmys till mig och Adam

frulle...te,turkisk youghurt,kiwi,blåbär, äggmacka...

life is good

kärlek/J