MIN HJÄLTE  idrottaren och människan DAVID LEGA

Jag kom i kontakt med David under Martin Pringles tid, Martin hade löst att David skulle komma och föreläsa hos oss, jag visste inte då vem han var, men nu vet jag och jag glömmer han aldrig,

Han kom in på sin trehjuling, och fyllde hela rummet med sin fina utstrålning, värme och humor, man blir glad när man ser han, men första tanken var dömande så som stackaren att han måste sitta där och inte kunna göra någonting, det fick man ju käka upp på två röda, han var tydlig med tyck inte syns om mig, jag är född sådan här, jag trivs med mig själv,

Han skrev sitt namn med munnen, mycket snyggare än vad jag gör med högern, efter en stund av mycket intressant och inspirerande föreläsning, tar han vattenflaskan hystar den upp och ner dricker och ställer tillbaka den med munnen, alla sitter gapande och undrande va fan hände? sicket jävla partytrick tänkte ja=)

Han berättade att han ville hjälpa oss att ta steg framåt med positivt tänkande och personlig utveckling ,han fångade mig direkt jag hade inget att förlora jag var redan under isen,

Året är 2006,jag drabbas av en långtidskada i knät,rehabilitering i nästan 1,5 år, plus att mitt förhållande kraschade samtidigt, jag var en skadad fågel som David ville ta sig tid att hjälpa mig att läka,alla vet att ett brustet hjärta inte är att leka med,och tänk er då min kärlek till fotbollen,nu kunde ja inte spela på väldigt länge, David fick mig att inse anledningen till att jag fallit så djupt är att jag valt att bara prioritera min fotboll och förhållande,inte konstigt världen rasar sa han, tänk dig livet som ett hjul, varje eker i hjulet är viktig,i din värld så tror du att du bara har fotboll och förhållande, men du har mycket mer att stå på och värdera, du har familj,vänner,egen tid,intressen mfl. Och helt plötsligt öppnade han mina ögon att livet inte går ut på fotboll och pojkvän, livet går ut på så mycket mer, jag fick en identitetskris under min skadeperiod, den bota han,

Efter våra samtal,gjorde han mig tryggare,han fick mig att våga vara ensam,att lära känna mig själv,nu värdesätter jag annat så mycket mer, jag har blivit mer självständig som gör att skulle jag bli ensam igen, så vet jag att ensam är stark, jag är jävligt stark.

han är en drivande människa,med många järn i elden,som har fina föreläsningar,skapat ett eget klädföretag, vunnit många fina priser, och nu även komunalråd för kristdemokraterna i Göteborg,

Han har ingen aning att han tillhör mina hjältar, men david! Om du läser detta så ska du veta från djupet av mitt hjärta att du har vart så betydelsefull för mig, du är guld värd, fortsätt inspirera andra!

 Hämtat från hans sida davidlega.com

David Lega föddes 1973 i Göteborg, Sverige, med alla odds emot sig. Han föddes med ett gravt handikapp som innebar att han var förlamad i båda armarna och saknade muskler i benen. Läkarna informerade hans föräldrar att det troliga var att han aldrig ens skulle kunna klara att sitta upp utan stöd.

Tycker att alla ska pallra sig till bokhandel och köpa hans självbiografi, jag hatar att läsa men redan vid första bladet var jag fast, en inspirerande bok,som gör dig varm inombords,du skrattar och gråter den heter –när inte armarna räcker till - 'Jag har slagit fjorton världsrekord i simning, men behöver ändå hjälp att ta på mig badbyxorna. Jag är David Lega. Jag är 29 år. Det här är min berättelse…..

 kärlek till dig David...//J