Min fantastiska vän Lisa Ek berättade häromdagen att hon hade vart på bio och sett För dig naken, tyckte den ändå lät lockande, mycket naket tänkte jag, ne de gjorde jag inte förstod givetvis att den skulle va djup, jag är och har vart i ett mood av djuphet de sista, så detta skulle passa mig perfekt just nu…

Sen berättade hon att den gick på folketsbio (Haga Bion) och för mig skriker de estet och kultur, skrattade galet mycket för mig själv att jag skulle sätta min fot där, inte kulturell för fem öre, haha, eller kulturella människor kanske inte ens kallar detta för de, men jag gör det hehe, som jag har skrivit tidigare så tycker jag de är spännande att slänga mig in i främmande saker, men också lärt mig att ta små steg, tex när jag för första gången skulle tvinga mig att börja äta sushi då går jag all in min dumme fan och drämmer till med en 16 bitars,haha # fail  men med små steg har jag tassat in i sushi världen dock inte gått in på värsting grejerna utan håller mig till "insideout" och räk grejen….

Tänkte att nu ska jag inte göra samma misstag, så jag började med För dig naken, sist jag var på folkets bio var när man var liten.. de ser skumt ut med ja speciella människor men jävligt avslappnat, sunkig toa och ja sunkigt all over the place, men jag gillade de! innebär de att jag är en smyg sunk=)?

Och nu till filmen/ dokumentären jag gillade den starkt, den är roligt filmad, humoristisk och djup, kärleksförvirring, så ärlig denna kända akvarell konstnär att blotta sig,  jag vet inte hur en kultur snubbe skulle beskriva den haha får jobba på de. Men jag fick lite blodad tand för sånt här, gillar dokumentärer, så jag och ek garvade och sa att vi ska bli lite mer kulturella va är nästa steg? då tänker ja direkt på avsnittet i solsidan där alex och anna bjuder Annas gamla skolkamrat på middag och snackar kultur, ser detta steg framför mig eken att du och jag bjuder in främmande kulturella människor och snackar enbart om sånt hahahha #fail 

Ni måste se den! Den går i Borås med boråsare...Filmen vann Dragon Award för bästa svenska dokumentärfilm på Göteborg International Film Festival 2012. Juryns motivering löd: ”En generös och kärleksfull skildring av ett starkt möte mellan känslor och hjärna. Regissören bjuder in oss i en film om tolerans och om vikten om av att hålla sitt hjärta öppet. Och om att våga möta det okända. Med vackra och poetiska bilder följer vi på nära håll huvudpersonerna i medgångar och motgångar.”

 här kan du läsa handlingen om det är något för dig: http://www.folketsbio.se/filmer/filmer/1103


Kärlek// kultur johanna