Ät dig yngre och piggare med hälsosam mat

 Har alltid vart nyfiken på aubergine, tycker den ser så förbannat kul ut, men har aldrig vågat köpa den, men nu gjorde jag det häromdagen och igår gjorde jag en aubergine gratäng och nu i efterhand är ja förbannad på mig själv att jag inte bjudit in denna roliga grönsak/frukt eller va de nu är till min värld, för dra åt he***** va utsökt det var…

Du behöver följande till gratängen:

*1-2 Aubergine beroende på hur stor form du ska och antal gäster

*feta ost, jag tog grekiskt för den har en godare smak än apetinas

*tomatsås, polpo, italiensk

*mozzarella

*pesto

Till detta gjorde jag enkla köttfärsbiffar, för att de inte ska bli för mycket och för avancerat, men en god köttbit eller grillat till sommarn lär göra susen…kan knappt vänta.

vill man ha en trevlig sallad till så gör man det, men eftersom jag äter låghydratkost så blir det inte en stor sallad till detta, 

 Tomatsåsen jag använde, finns på Ica Maxi

Sätt ugnen på 200grader

Skär aubergine i centimeter tjocka skivor och strö salt över, för då rinner vätskan ur,de ska helst ligga med salt 20 min, men inte nödvändigt, sen kan man hälla av dom och torka dom.. men jag strödde bara salt över utan att göra de andra men de blev en del vätska med.

häll oliv olja i ugnsformen och lägg dina skivor i botten, häll över tomatsåsen saltaoch peppra, lägg över din mozzarella, smula fetan över allt och sen in med den i ugnen i ca 20 min, sen tar du ut den och lägger över pesto mängd efter din smak, jag droppade bara över de lite överallt och sen in i 10 min till sen är det KLART! sammanlagt 30 min SVIN BRA!  tips! man kan även köra en trippel ost och ha parmesan över med om man ändå har de hemma, 

Hoppas de smakar vänner! skriv gärna när ni testat!

Så blev min, utsökt

Kärlek//Johanna