hoppar du över frukosten?

frukost är min bästa måltid på dagen, jag bara älskar det, jag har kommit så långt att jag kan äta vad som helst,dvs har jag hamburgare,eller annat kött från gårdagen käkar jag de, hittepå grejer att frukost ska vara flingor och mackor,gröt osv men vi är alla olika, olika trötta på morgonen, vi prioriterar olika absolut, men jag förstår mig verkligen inte på er som skiter i frukosten, vill nästan idiotförklara er lite försiktigt, många sover hellre den där extra halvtimmen helst med snooze, frukosten sätter prägel på energinivån under dagen, jag försöker armbåga in detta i huvudet på min pojkvän, går sådär, eller varje gång jag går upp tidigt när jag jobbar gör jag frukost tvingar jag upp en tjurig jävel som han är på morgonen, efteråt tackar han givetvis och piper fram att han känner att han faktiskt blir piggare, NO SHIT SHERLOCK!

Vi sover alla olika mycket under natten, oavsett timmarna, när vi sover slår hjärtat och kroppen förbränner då, enligt vissa siffror gör man av med ca sin kroppsvikt/timme under just bara sömn, sanning eller inte, de vet jag inte, sånt där ändras ju hela tiden av senaste vetenskaper, sant eller inte utgår man från de är de ganska mkt lägg då till att ni som inte käkar frulle och väntar till lunch eller hur ni nu gör idiotförklaras här, ni ställer kroppen på självsvält, ni surar är trötta  runt er omgivning, det är skit tråkigt att vara era medmänniskor, sen kan man snacka hur mkt vad osv man ska äta till frukost, de finns ju bra många teorier, där de gäller att hitta något som just passar dig, jag har min teori jag har mitt sätt där jag har hittat en fin balans i välmående, jag är inte trött på morgonen jag är pigg och energifull och sätter ribban högt i energi inför dagens alla utmaningar, jag vill påstå att jag väldigt sällan säger att jag är orkeslös då har jag sovit väldigt lite eller så har det med något annat att göra, men iallafall ALDRIG pga att jag inte äter frukost! Ta ansvar, ni kommer öka er prestation oavsett va ni än håller på med som arbete,och om ni inte har ett prestationsbaserat arbete gör de för ett välmående, de vore väldigt konstigt om ni skulle må sämre efter att börja äta frukost, the är Win win  ni kommer bli gladare, och ni som skiter i frukost för att gå ner i vikt, tänk om och fundera va ni gör med kroppen, de är ohälsosamt se till att ät regelbundet, med bra kost, framförallt Kvalite på det ni äter! Börja morgonen med vatten de sätter igång er ämnesomsättning, släng i lite citron får ni en C-vitamin kick samtidigt.

som sagt om du tillhör dom som har svårt för att äta på morgonen av olika anledningar,har förmodligen satt detta i ett mönster,rutiner, försök bryt detta, och försök smyg igång med en energirik smoothie, för ibland är det enklare att dricka de, och på sätt får du i dig de i kroppen, kommer lägga upp lite smoothie tips.

till er idrottande ungdomar! Detta är ruskigt viktigt, jag försöker banka in detta i mina gymnasielever, som har kudden i nyllet när de kommer till träningen, hur ska du palla göra bra i från dig i 90min om du sovit 7-8 timmar och sen hoppar frukosten? jag märker så tydligt på de elever som inte käkat något, mat är många % av din prestation ska ni veta…frågar vissa vad det ätit -3 riskakor får jag som svar WTF du kan lika gärna bita tre ggr i luften!!!! Ni som känner igen er, ta tag i er själva med detta nu,jag köper aldrig HINNER INTE, de där är ren bullshit, har ni resväg käka de på buss,spårvagn, mig lurar ni inte kids!

Till er som är föräldrar,gör era barn en tjänst och slarva inte, barnen vill ha pigga, glada, energiska föräldrar inte sockerpåtända föräldrar som orkar leka och ge dom uppmärksamhet och er tid i 30 min, att vara föräldrar lär vara oerhört krävande, jag vill absolut inte komma med pekpinnen och säga saker jag är ju inte förälder själv men en sak ska jag ge mig fan på och de är att vara så "på tå" jag bara kan, och de ska aldrig skyllas på dålig kost!

puss på er// johanna