Jag älskar allt som har med hälsa att göra, hälsa i min värld måste innefatta dessa 3 , ett inre lugn dvs harmoni, rörelse dvs Motion och de vi stoppar i kakhålet är viktigast Bra kost/sömn jag tror varken på att bara leva med enbart 1 eller två av dessa utan alla tre. Ta reda på och sök efter vad som gör just dig lycklig 

Harmoni

Att finna ro i sig själv, att känna sig tillfreds med de liv man lever, att älska sig själv med allt vad det innebär, att att utsöndra positiv energi, att njuta och uppskatta små saker, att försöka vara här och nu, att älska livet trots svåra tuffa utmaningar, hitta platser som hjälper dig att bevara harmonin, umgås med människor som ger mycket, att vara tacksam oftare för det man faktiskt har. Att lära känns sig själv. Skratta mycket, när du skrattar utsöndras endorfiner i din kropp som ger dig en skön känsla. Kärlek- Älska, le mycket

***

Motion

Att röra sig för sitt välmående, hur du gör det spelar ingen roll, bara du gör det, försök hitta vad just du tycker är roligt, man är olika, hitta någon som är lik dig själv, träna svettas, rör man sig fungerar hjärnan bättre, Jag har inte svårt för att ta mig till ett gym, för jag har gjort det stora delar av min elit karriär, men jag sätter mig ALDRIG i maskiner, det är de som skrämmer de flesta människor tror jag, och jag förstår det, att jobba med bara en muskelgrupp skriker TRÅKIGT, men de finns så mycket roliga utbud på många gym, Och hoppa över de Gym som bara vill tjäna pengar, utan att se dig och ge dig ett mervärde, blir besviken på det. Idag finns så många roliga träningsmetoder för gamla som unga,   Jag själv är helt såld på Crossfit, hade jag haft mer tid än vad jag har så hade jag gjort detta flera dagar i veckan, det är något som jag kommer göra efter jag gett upp mitt hjärta fotbollen, jag är ett flockdjur därför valde jag att utöva lagidrott, jag kommer alltid att förbi ett flockdjur därför passar gruppträningar mig, att få göra saker tillsammans med andra.

***

Kost/sömn

Hitta det som är bäst för just dig!, testa dig fram, jag behövde ingen läkare  för att förstå  mig vad jag mår bra av, många analyser inte hur kroppen påverkar oss när vi stoppar i oss olika saker, jag har gjort de och ja mår sååå bra, och jag har  i stort sett inte vart sjuk sen dess, det måste ju betyda något, jag har inte känt mig  så vältränad och välmående sen jag ändrade mina kostvanor, och ja det var svårt till en början men nu är det både lätt roligt att laga mat och jag känner inte att jag gör uppoffringar. lek inte med sömnen, den är viktig, vi är olika beroende på hur vår livssituation ser ut, vissa behöver mer andra mindre. Drick vatten! Unna dig bra saker!

***

Jag tror att livet går ut på att vara så lycklig som möjligt så ofta som möjligt, och under den tiden kommer man gå igenom en hel del sorg, men det är en del av livet som vi inte kan göra något åt, de vi kan göra är att se till att under tiden vi lever se till att sätta livskvalitet högst upp på listan. Att välja glädje  välja att vara positiv även när livet visar dig fingret. Sår läker men lämnar alltid ärr, och under tiden som det läker är det inte såren som blöder som är värst, det är såren i själen som inte alltid syns, men som känns varje dag. Våga se och känna din sorg , det gör dig bara mänsklig, våga visa känslor. Det är bara du som styr dina tankar, våga falla fritt, våga släng dig ut i de otrygga det är det som utvecklar dig, stannar du för länge eller för alltid i de trygga blir du bekväm. respektera dina medmänniskor de betyder inte att du alltid håller med.

Två bra böcker av Kaj Pollak, 

       Kan man leva efter vad han skriver i dessa böcker har man kommit väldigt långt...-Varje sår lämnar ett ärr, och varje  ärr bär på en historia - en historia som säger: Jag överlevde! ~ Craig Scott


- never look down on anybody , unless you're helping them up -Massa kärlek till er vänner/ johanna