PIZZA


Man kan sakna den där goa flötiga pizzan på slöa söndagar,så jag testade att göra pizza på mina villkor innan jag åkte till Spanien med dom blå gula, alltså pizza utan vetemjöl, och resultat blev följande…. förbannat go, Adam som är halv italiano godkände den till och med, då är det jävlarimej inte illa, den är fortfarande flötig och go för jag hade goa grejer på den, mer pizza utan vetemjöl till folket, sorry pizzabagarna, eller vänta! tänk om ni kunde göra degen så som jag vill! hade köpt pizza hos er lite oftare då! Hoppas på att den första pizzerian som gör detta ligger jävligt nära min bostad i Göteborg…kom igen nu!!!!


du behöver följande:

degen:

200g parmesanost tex  grana padano

8 ägg

1,5dl vispgrädde

4 msk fiberhusk ( istället för jäst ,finns på glutenhyllan)

lite salt

vill man vara lite roligare så kan man göra sin egna tomatsås, genom att ta 0,7 burk krossade tomater,kryddor efter smak tex oregano,cayenne,salt och rosmarin och en grönsaksbuljong tärning och koka upp detta

annars tog jag bara färdig tomatkross och saltade och peppra bara

sen så inhandlar du bara vad du vill ha på jag hade salami,riven ost, lök, ruccola och gorgonzola

man kan också dela upp pizzan och lägga på olika pålägg på två halvor,så får man två olika pizzor

så här gör du:

vispa ägg, grädde och fiberhusken med elvisp, blanda i parmesanen sist, låt den stå i 5 min, lägg ut degen på bakplåten, gör inte som jag och lägg på bakplåtspapper,den fastnar( blev skit sur) utan lägg ut lite bovetemjöl på plåten och sen degen så den inte fastnar

grädda i ugn på 250 grader tills osten smält och fått fin färg!

lycka till!

kärlek / J