dagarna efter pappas bortgång..


pappa fanns inte längre, de var inte bara de att nu är allt över, du ställs direkt på prov att inte tappa allt fullkomligt, när du tror att du går in i det tyngsta och du kan börja sörja, 

då ställs du helt plötsligt mot frågor som gör dig illamående, där sitter man några dagar efter jag kysst min pappa farväl och ska välja kista, urna, gravplats,psalmer, låtar, jag ska välja blommor, va det ska stå, helt sjuka saker så nära inpå att man inte kunde fatta de… 

i tankarna var man, är det sant? ja det är sant jag sitter och planerar min pappas begravning, pappa som skulle leva många långa år till vi skulle uppleva mycket mer tillsammans, du skulle sitta på läktarn och ge mig styrka i mina matcher många år till, du skulle fortsätta torka mina tårar i motgång och glädjetårar när ja lyckas, du skulle lyfta upp mina barn när dom ramlar och slår sig, köpa godis i smyg till dom, nu torkar jag mina egna tårar för att just du inte finns hos mig längre, pappa de gör ont det gör så vansinnigt ont. Tankar och minnen snurrade inne på begravningsbyrån det var så mycket att tänka på en jävla massa beslut, beslut som ja egentligen inte var redo att ta ,men var tvungen för de är första delen, en jobbig och konstig sorgperiod, vi ville se till att han fick den finaste begravningen någonsin.. varje natt efter pappa gick bort låg jag och kramade hjärtat han fått av mig, jag kände hans närhet men ändå inte,låg och kollade på mina favorit kort på pappa, så fin, ditt leende fan!Ge tillbaks min pappa jag behöver han i mitt liv!

vi är berikade att ha fina vänner i våra liv, dem visade sig vara mer än fina, alltså helt underbara framför allt för min mamma, många vänner har vart uppe, de har pratat,ätit, fikat, promenerat, detta gillar jag för de är en trygghet för mig att jag vet att mamma har det så bra det bara går och är trygg, när jag inte kan vara hos henne och ta hand om henne, så ett stort tack till er. Det är många som skrivit på facebook med, ett jätte tack till er med!

Begravningen

Den var underbart fin, den blev som han hade velat ha den, en väldigt ljus och mycket personlig, en präst med värme och känsla, psalmer som man tog in i hjärtat, som syrran hade valt, ett underbart fint bildspel som min bror satt ihop spelades upp i kyrkan på storbilds skärm , den var så fin och man såg i människors hjärtan att deras sorg var stor, hela begravningen gick in i deras hjärtan, och ja tror att de kommer bli ett minne för livet för alla. Det fanns de vackraste blommor stående runt om pappas kista,som ni nära och kära,vänner och arbetskollegor valt ut, min fina lagkompis Olivia Schough sjöng tillsammans med sina tre systrar Lovisa, Lydia och Matilda, låtarna vi hade valt till pappa var THE ROSE, och DU ÄR FÖR ALLTID EN DEL UTAV MIG,tjejerna sjöng så vackert, allt var så bra, det var det vackraste farväl vi kunde ge pappa.

Det var en av mina tyngsta dagar, att se en vit kista med vackra blommor på, och ett stort rött hjärta med ett band vÅR KÄRLEK KAN ALDRIG DÖ

jag visste väl att det skulle komma lite folk till kyrkan, men att de kom så mycket att den fylldes gjorde mig varm och glad, väldigt stolt, stolt över att min pappa var så fantastisk snäll och omtänksam mot sin omgivning,

Vill ge ett litet extra tack till min fina vän Jenny Hallstenson som tog sig till Borås för att hylla min pappa och för att finnas vid min sida, tack till Lisa Ek som jag alltid kan byta vettiga tankar med, ni är viktiga i mitt liv!

Jag saknar dig pappa..