Lotta Schelin


    

så här ser det ut hyffsat ofta, en bra jämförelse är väl hjulben& gråben, Lotta är hjulben, för er som är för små eller helt enkelt glömt av så lägger jag in detta youtube klippet…


hahah så bra


skön video på Lottas VM 11 skills


Mina ord om fotbollsspelaren Lotta

Har vart berikad att få spela med Lotta både i klubblag och landslag, de ni utomstående vet är att hon är en klasspelare med en enorm snabbhet, med fina konster och tricks och som besitter en fin målfarlighet som ständigt hotar och är allmänt äcklig mot backlinjen, Det jag beundrar med Lotta är att hon aldrig utspelar sig att vara osäker på plan, hon har ingen anledning iof, då hon ständigt har ett övertag på sina motspelare redan när matcher blåses igång. ständigt hotande på djupet. När vi spelade ihop i gbg så var det så jävla kul för jag kunde slå mina mackor bakom backlinjen så sprang hon. Jag beundras över hur hon alltid blir rättvänd med boll så kvickt hela tiden, hon lär inte ens tänka på det, det bara blir så. Det här sköna Henry rycket som hon har att hon saktar ner farten mot en motståndare för att sedan göra rycket, bye bye försvaren. Hon lägger en alltid så fin kraft i försvarsarbetet med, och de underlättar alltid för övriga på plan, skönt att ha en hårt arbetande forward.. finns så mycket ord att skriva om bruden men jag stannar där med de som har med fotboll att göra.


Den fina vännen Lotta

Lotta är en person som man skulle vilja ha med sig överallt för att hon just är den hon är, glad och inspirerande, alltid rak med vad hon tycker. Vi som har privilegiet att umgås med henne då och då uppskattar henne för den hon är, hon finns alltid tillgänglig för en som man vill prata, man uppskattar sådana människor, tycker det är tråkigt att man inte får umgås så mycket som man kanske skulle vilja… Älskar människor som ger Energi…Hon är snäll och ödmjuk inför andra…Jag hoppas hon kommer hem snart!!! Alla vet vart hon hör hemma!Jag hoppas vi spelar ihop väldigt snart igen! 

Kärlek till dig Lotta / Din vän Johanna


Nedanför har jag ställt lite roliga frågor till Lotta som säkert ni som följer mig vill veta:


När du fick dina ryggproblem och allt talade emot att du skulle kunna ta dig tillbaka till fotbollen, trodde du på att du skulle vara där du är idag?

Jag kan säga följande; Jag var fast besluten att jag fortsatt skulle lira fotboll…fanns inget annat i mitt huvud. Sen hade jag ju tydliga mål inprintade i min hjärna som övertygade mig att jag skulle gå så långt jag bara kunde. Sen att det har resulterat i alla dessa fantastiska upplevelser kunde man ju bara drömma om!=)

Var du snabbast på 60m i skolan?

Ja, jag tror nog det. Kanske fanns det någon enstaka kille som kunde hålla jämna steg men snabb har jag nog alltid varit.

Vart lärde du dig din bländande teknik?

=) Bländande och bländande vet jag inte men jag älskade att trixa och tog ofta bollen med mig ut för att försöka slå rekord. Tror nog det låg grunden till den teknik jag etablerat idag!

Vilket mål tycker du är det absolut snyggaste du har gjort i din karriär?, beskriv de!

Rent tekniskt sett, om man inte ser till hur avgörande det var eller på vilken nivå, så var det med F17 i Norge mot Island. Hade mycket problem med ryggen för stunden och kände i typ 70 e minuten att det var dags att byta. Ville så gärna göra ett mål så när det kom ett inlägg från höger som gick högt och lite bakom mig drog jag upp höger klacken och fick till en träff som satte bollen sten hårt rätt upp i nättaket!…den har jag inte gjort om.=)

Hade du någon stor fotbollsidol? och varför just denna person?

Mycket var det herrarna från VM 94. Men den första tjejen var Tina Nordlund från Umeå. Fick möjlighet att spela mot henne innan hon la av vilket var stort för mig!

övrig förebild?

Min syster Camilla som alltid har funnits där och visat vägen. Hon är och var en fantastisk fotbollsspelare som alltid inspirerat mig. Som människa likaså!

Varför är du du där du är idag?

En viss talang tror jag att man behöver ha för att lyckas men det som skiljer mig från andra talanger är att jag vart målmedveten och inte fuskat på vägen. Inställning är otroligt viktigt! Har alltid haft en "önskan", "drivan" om att bli bäst. Och vill även understryka att detta gör jag genom en kärlek till fotbollen. Har alltid tyckt det vart otroligt roligt och den glädjen är min drivkraft!=)

Om man vill bli lika bra som dig, hur ska man göra då?

Lite det som jag svarade på ovanstående fråga. Man måste ha roligt på plan. Ha en kärlek till bollen. Sen göra allt till 100%! 

 Blir det mycket ost, croassainter och vin i Frankrike?

haha. Jodå lite mer än hemma iaf!=) Avslöjar dock inte vilket av de tre som konsumeras mest…;)

Din fulaste ovana?

Inte torka bort maskaran på kvällen. Det väl inte så bra väl!?

Varför sover du så jävla länge på dagarna? Dracula? va hände med "fånga dagen"?

Jag fångar den ju. Det heter väl fan inte fånga morgonen!?!?

Du snarkar vet du om det?

NEJ, gör jag ju INTE!!

Vilken var din första fotbollsko?

Lotto, svarta med illgrönt märke.

 Är du material lirare?

Lite. Tycker det är rätt gött att byta lite färger på mina dojs ibland. Man känner sig liksom ny och fräsch.

Hur mycket stryk fick du av din syster Camilla när ni var små?

MYCKET! Hemska minnen…;)

Tävlade ni mycket?

Ja, alltid. Men hon har ju alltid haft 2 års fördel så det var tufft ibland. Men jag tror jag hävdade mig hyfsat. Det var då hon slog mig..haha. 

Vem är Den bästa tränaren du haft?

Marika Domanski-Lyfors har betytt mycket. Hon trodde på mig. Samtidigt har hon vart med runt damfotbollen under lång tid och fortsatt att stötta på ett grymt sätt. Hon är viktig för svensk damfotboll!

Vilken favorit låt har du med Lena PH?

Lena Anthem

Om inte du hade vart fotbollsproffs, vad hade du gjort då?

Svårt. När det gäller sport så älskar jag att åka snowboard…så kanske=)

Vill du bli tränare efter karriären?

Nej inte som jag känner för just nu.

Har du  hang up på något?

Faktum att jag är så *bip* morgontrött. Hade det inte vart enklare med det mesta om man studsade upp och kände sig pigg!?

Vem är den bästa spelaren som du spelat med?

Svårt att säga. Man har ju spelat med ett gäng helt fantastiska spelare!! Vickan var ju super härlig att spela med. Samarbetet funkade ju himla bra mellan oss. Sen har jag en riktigt bra back i Lyon som heter Sonia Bompastor. En klasspelare helt enkelt!

När du tar ett steg tar jag nio hur känns det att ligga före alla andra jämt?

haha…långa ben, långa…öhh armar kanske!? Det är kul att va snabb men idag finns det så många snabba spelare så tekniken, löpningarna och besluten blir desto viktigare.

Hur imponerar man på dig?

Va dig själv. Gör ditt bästa. Sprid positiv energi. Du behöver inte prestera för att imponera på mig!

Är Lyon herrspelarna dryga?

Nja. Helt ok. Kim är som vilken go vanlig kille som helst. En skön kille med fötterna på jorden! 

Vad är den största skillnaden på fotboll i Sverige kontra Frankrike?

I sverige spelar vi mer en mer fysisk och rakare fotboll. I frankrike förespråkas det tekniska spelet där fys och taktik inte slipas på samma sätt. En mer individuell fotboll där den enskilda individens skicklighet blir viktig då man inte får samma stöd som i den svenska kollektiva fotbollen. Brukar ofta säga att en blandning av svensk och fransk kultur skulle kunna vara ett vinnarkoncept!

Kommer du avsluta din karriär i götet?

Det TROR och hoppas jag verkligen!!!