Till en början grattis du fina man på din 40års dag,

Vad har Zinedine Zidane betytt för mig?

Otroligt mycket, han fick mig att se fotbollen som något elegant, sättet han flöt fram med bollen, han var omänsklig med bollen, elegant med underbar balans, finess i fart och stillastående, alla säger att han retades med bollen, att ingen kunde ta den ifrån honom,bollen låg som klistrad vid fötterna,han hade fullständig kroppsbalans  de finns dom som säger att han knappt hade teknik? jaha vad är teknik då? bara en massa överstegsfinter? som han också gjorde, han gjorde sina patenterade roulettes, han gjorde tre i rad, teknik? pröva att hantera alla bollar han får i knä/midjehöjd då i en enorm hastighet eller tre meter ifrån dig så mjukt som han gjorde,inga bollar var svåra, se hur han hanterade dem, de är teknik, sättet han läste spelet på, alltid steget före sina motståndare i tanken, ständigt vridande på sitt huvud för att på ett skarva,klacka,enkla kroppsfinter som gjorde att spelare ramlade, och vilka gjorde han detta mot? jo dom bästa spelarna i världen, fotbollen är aldrig lika vacker som när zizou äntrar planen, avgjorde VM med två mål, dominerade nästkommande EM, han dansade förbi lag som Spanien, Brasilien, Portugal och Italien som i den vackraste vals en sommarnatt.. Jag har aldrig gråtet för någon annans skull som jag gjorde när han gjorde sin sista match i Real…...

****

finesser med höger och vänster, kliniska avslut med höger och vänster, en tanke bakom avsluten,teknik i skotten, frisparksmål, nickmål, flyttar hela tiden bollen så ingen kommer åt honom, läckra framspelaningar, snabbhet med boll, kyliga straffar, straffar man inte hade vågat lägga även om man haft en ledning på tre mål, fick de absolut svåra att se så ruskigt enkelt ut,finns ingen och kommer aldrig att finnas en mer komplett spelare i mina ögon,

Jag har nog sett alla youtubeklipp som ligger uppe, sett dokumentärerna om och om igen, jag kollar alltid tre av mina favorit klipp innan match, de gör mig en trygg känsla, han gör mig glad, han har alltid vart min stora förebild på plan, och nu när han pratar lite mer efter sin karriär infinner sig en ännu större respekt, hur jordnära han är, hade jag fått träffa han bara i en minut hade jag kunnat dö lycklig, Jag hoppas att han får ett harmonsikt liv med sin familj, han har all min respekt, JAG SAKNAR HAN SÅ PÅ PLANEN!!

****

den här ser jag före  mina matcher...en fin dokumentär, se den!


En bra artikel av Simon Bank

http://blogg.aftonbladet.se/bankoniva/2012/06/le-premier-bonheur-du-jour#comments


Kärlek//johanna