Detta ständiga sökande efter formen, att behålla formen, att inte tappa formen, dagen jag kan vara ärlig mot mig själv och säga Johanna nu är jag jävligt trött på att ständigt vara i form att ständigt försöka vara bäst i träning/match för jag kommer nog inte spela på denna nivån om jag känner att jag inte utvecklas längre när jag kommer känna så är dagen jag lägger skorna på hyllan och börjar skapa min egen startelva (kids) Jag hoppas jag får tillhöra den lilla skara som får bestämma själv när jag vill sluta, att de inte ska vara min redan sargade kropp som skriker Sluta med de du älskar och de nu!

Du bedöms ständigt över dina prestationer på träning/match, som sedan MÅSTE  bli till resultat, annars är det ett misslyckande

Ja man kan väl  påstå att man är en 24timmars elitidrottare och de på gott och ont men mest gott, ibland undrar jag vad fan jag sysslar med och ibland så vet jag precis vad jag sysslar med och varför,men det är ändå i stort sett bara i motgång jag tänker så, tänker att varför håller jag på med detta och varför lägger jag ner all min tid på att sparka på en boll, när man kan göra mer betydande och avgörande saker som att tex att försöka rädda världen, hjälpa andra som mår dåligt eller far illa, 

Ibland är allt för glamouriserat, människor som inte förstår tror att man går och fikar mellan träningarna, finns säkerligen sådana som gör det, men i vårt lag och jag ser det som ett extra tillfälle att träna EXTRA, för att bli bra måste man träna, Jag ville bli bäst i yngre ålder, jag har haft lite som kommit i vägen, så nu vill jag bli så bra som möjligt, för realistiskt sätt kan jag aldrig bli bäst längre!Men fortfarande bli jävligt mycket bättre och de ger mig energi. Man måste vara realistisk och sätta upp realistiska mål, men jag menar absolut inte att man ska hoppa över sina dröm mål, det har jag alltid haft, och de är de målen jag tittat på i motgång som gjort att jag kämpat mig tillbaka då livet visat fingret åt mig.


MATEN…

att vara en 24 timmars elitidrottare på mitt sätt innebär press, ständigt gå upp i tid äta en riktig frukost på mitt sätt för att inte förstöra kroppen genom hård träning och belastning, sen se till att fixa i ordning något att ha direkt efter träning tex smoothie eller mjölk och äkta ren kakao, som måste fixas på morgonen, jag går och jobbar där jag måste ha med mig något annars tar fotbollskidsen kål på mig, därefter måste jag äta innan min träning, jag vägrar vara lat att köpa färdig mat i låda de kan vara det mest vidriga jag vet och förstår verkligen inte människor som äter de, jag måste äta efter middags träningen, sen gå och lägga mig för att orka nästa dag som kräver lika mycket av mig, och nej alla gör inte så här, jag är otroligt seriös med det jag gör absolut men noggrannheten har tagit mig dit jag drömt om med! så rätt eller fel? Rätt för mig! träning på högsta nivå är alltid nedbrytande, så mat är livsviktigt om jag ska klara av detta varje dag. Jag äter skit en gång i veckan för JAG tror eller nä jag VET att de inte funkar att mata kroppen med just en massa socker.

STYRKA/ÅTERHÄMTNING….

tränar vi/jag två gånger i veckan för att klara denna lååååånga svenska fotbollssäsongen, för att inte förstöra kroppen helt så måste detta finnas med i planeringen, vi gör maxbelastningar, knän tar stryk se på mina, man säger att när man gör en riktiningsförändring så är det som att lägga ett ton på knäna, tänk er friidrottare dom maxar varje träning för att bli bättre, se hur mycket dom förstör sin kropp, se bara S Kallur hon måste både träna för att bli snabbast och samtidigt hoppa över en jävla häck, den kraftutvecklingen hon måste göra varje träning är helt sjuk som vi egentligen inte förstår men kanske på sin höjd kan föreställa oss. Vi tränar inte bara ben för att bli starka, vi tränar styrka i ben för att bli explosiva och snabbare, där många tror att man bara blir tyngre FEL! ja om man tränar just FEL så ja! återhämtning efter match och en del träningar, något man hela tiden måste ta ansvar för så man inte går sönder.

DE SOM BLIR LIDANDE...

är dom jag älskar, mina vänner min familj, men jag vet också att mina riktiga vänner är införstådda med vad jag sysslar med och varför jag gör det, dom vet att jag är lycklig av att göra detta, och jag tror och hoppas att de vet hur mycket de betyder för mig, att dom finns för mig, en elitkarriär håller inte i evighet,  ingen håller en kniv vid min hals varje dag och säger att du måste göra detta johanna. Det är mitt beslut det är mitt liv, och ingen kommer i vägen för detta. All övrig tid vilket inte är så mycket försöker jag fördela ut på de som betyder mycket för mig.

FESTER/ RESOR

finns det knappt utrymme för, sällan sommar semester, det blir på vintern, men de är ju då jag verkligen behöver det, då kroppen skriker på hjäääälp, i november/dec är kroppen slut den vill nästan gå i ide, då måste jag ge den cred genom en välbehövlig sol semester, ladda upp batterierna för ännu en låååååååång svensk förssäsong , jag kommer köra på så länge jag inte känner att fy fan jag spyr på denna försäsong, jag tillhör nog verkligen få som alltid ser fram emot den när Januari månad börjar. Dessutom har jag ett antal år kvar i livet där jag kommer resa. Jag har dessutom sett de som många andra inte sett, en jävla massa fotbollsplaner/arenor hehe

Utrymmet för fest finns knappt, men jag påstår inte att jag inte är mänsklig jag festar, jag dricker ett glas vin, och njuter, men jag super aldrig skallen av mig jag behöver dom cellerna på planen så jag kan tänka snabbare i olika situationer än alla andra, hehe, som Iniesta säger på frågan varför han sällan nickar, - varför ska jag göra det? jag använder huvudet i spelet! jo Iniesta de ser vi med dit geniala du, alltid steget före alla andra, jag vill med vara sån! så där har ni mitt svar på varför jag inte superskallen av mig  och framförallt inte gjorde i ung ålder.

FöREBILD

man måste sträva efter att alltid vara en förebild, allt du gör säger iakttas och noteras, du bedöms, man kan inte bete sig hur som helst.

Jag klagar verkligen inte på mitt liv, de är inte därför jag gör detta inlägget vill bara försöka få människor att förstå … Jag älskar detta livet jag får ju göra det jag älskar och få betalt för det...


 

  LYCKA


 

  GLÄDJEkärlek/johanna