Min fina vän Lisa har gjort de vi andra bara har ängnat tankar åt, tankar utan handling, vi går förbi löpsedlar, vi bläddrar igenom tidningarna,med hemska bilder, blir givetvis jävligt lessna, men sen händer inte mycket mer, vi tror att vi inte kan göra någon skillnad,men det är precis det vi kan, om alla skänkte en slant,så hjälper de,  FAN våra medmänniskor dör, de ska inte behöva lida, och undra och be för morgondagen att dem själva eller deras barn ska klarar dagen, Jag hoppas alla ni som läser,mina vänner ger ett bidrag nu!vi kan inte rädda alla, men hundra gånger mer än vad vi gör,med tankar räddar vi inga liv vänner, kom igen nu!

nedan följer ett jävligt bra och tänkvärt utdrag från hennes blogg, där kan ni välja vart ni sätter in ert bidrag..   LIsa jag är glad att du tog tag i de vi andra inte gjorde!!!!!

 

 

Går ut med uffe, passerar löpsedeln "slut mellan marie och måns" och sen litet i höret "afrika svälter". Va fan håller vi på med? Får dåligt samvete och försöker klicka mig in och "ge en gåva" men det är krångligt och jag vet inte riktigt hur jag ska ge och vad. Blir äcklad av mig själv och tänker att nu får det fanimej vara nog, nu har jag gått runt i göteborg i 7 år utan att göra ett vettigt handtag för någon annan än mig själv. Andra tanken är "vad kommer folk tycka? kommer de tänka "fan va hon har blivit duktig då, ska samla in pengar och visa upp sin goda sida". Hur kan det vara min andra tanke? FOLK DÖR! Hur jävla ego får jag bli. vad ska folk tycka. Så nu skiter jag i vad folk tycker, nu ska vi dra in så satans mycket pengar vi kan. Jag kommer samla in pengar på ett konto så vill ni vara med så är det bara att föra över pengar till det kontot. Skriv namn om ni vill att ert namn skall synas på bloggen, skriv inte namn om ni inte ville att ert namn ska synas på bloggen.

 

 

Danske Bank aka Östgöta enskilda bank. kontonummer: 1306 0109680 fyra första är clearingnummer

 

Vill ni ge pengar själva gå in på: www.lakareutangranser.se/timme

 

Ännu enklare, via sms, kräver inget engagemang alls: http://www.lakareutangranser.se/gava/Andra-satt-att-stodja/Mobilsupporter/

 

 

 

Jag slänger in ett gammalt blogginlägg också. Kom igen nu , GE för faaaaan!!! Inte sen, inte imorrn, gör det nu, bara gör det.


Läser artikel efter artikel om chefernas ofattbara bonusar och löner. Alla skribenter är ense, chefernas beteende och bristande moral är helt enkelt omöjlig att förstå. Hur kan en människa plocka ut en jättelön och samtidigt vara medveten om att det är x antal anställda som förlorar jobbet? Obegripligt. Omoraliskt. Brist på medmänsklighet. ”De har blivit blinda. De reflekterar inte ens över hur de agerar. Värst av allt, utan vår granskning hade det fortsatt” Skribenterna skriver och får medhåll, såklart, ingen kan väl förstå det obegripliga i chefernas beteende?

 Sen tänker jag på alla dem som inte har möjlighet att skriva debattartiklar. Människor i fattiga länder , länder som förblir fattiga pga. vår överkonsumtion, pga. vårt sätt att leva. Pga. att vi väljer att äta ko till middag eller att ta bilen till träningen för att det är skönt, jag pallar inte att gå. Vi köper båtar men vi tar inte ansvar för om det har skövlats regnskog för att få fram schyssta plankor. Vi köper en ny tröja, inte för att vi behöver utan för att den var snygg. 800kr, kunde ha räddat ett gäng liv om jag hade valt att spendera dem på annat sätt. Vi gör allt det här utan någon direkt eftertanke, reflektion över Vårt beteende. Brist på medmänsklighet? Jag tänker att om de som inte har möjlighet att skriva debattartiklar hade haft den möjligheten så hade de skrivit ”De har blivit blinda. De reflekterar inte ens över hur de agerar.”