Fan jag gjorde världens rookie misstake häromdagen, har ett par riktigt snygga puma streetskor, men som är lite för små, nä då ska ju jag envisas att gå i dom från mig till Valhalla, på halva vägen gråter min häl blod, fan fan fan tänker jag hela vägen, men hoppas ändå att de läker av sig under natten, morgonträningen igår bar av stapeln och ja där sprätta jag ut på träningen med de jävla skavet, de är pinsamt hur lipig man är av skavsår de lilla äckliga vidriga såret att de kan förstöra så mycket, men ja jag fick bita ihop, de är så skämmigt, tog dubbla compeed och skumskyddet (vet inte va det heter) men detta kanade ju omkring i dojjan så de sket sig…

Sen vände denna skitdagen då Stina avslöjade Krisses hemkur Aloe Vera, yeeees! hon sa att man bryter av lite från växtens blad och smetar på saften över såret…

så jakten kunde börja, fick med mig min vapendragare Segerström, vi cyklade upp mot Vasa trakten och in i en lurig blomsterbutik med massa udda blommor, sen träffade vi något ännu mer udda, nämligen han som jobbade där, skit skum, kan tänka mig att en blom professor ser ut så en blom läkare hahah, men han löste i alla fall fram min Aloe Vera bara 50kr alla borde skaffa sig en egen växt, tror inte att de finns på stora blomsterafärer som plantagen osv. däremot i små butiker, att få denna växt att överleva är dödsdömt, de gick ju inte så bra med min tomatplanta mr don Tomaso, men ja tror att han var lycklig så länge han levde

så igår klenade jag på från min egen växt, och de är heeeeeeeelt overkligt de är läkt

hittade lite info på:

  http://www.aloevera.se/

Aloe Vera är en liljeväxt och den är släkt med bl.a vitlöken.

Det finns cirka 300 Aloe Vera arter varav 4-5 lämpar sig för medicinalbruk, Aloe Barbadensis är dock det latinska namnet på den variant av Aloen som vi vanligen använder för dess läkande effekt. Medicinalväxten Aloe Vera är en av de mest näringsrika växter man känner till, den har också rykte om sig att vara ett av de bästa hudvårdspreparat som finns. För utvärtes bruk är den känd för att kunna vara sårläkande,inflammationsdämpande, och lämplig att använda på exempelvis brännsår.

Aloe Vera innehåller minst 75 olika aktiva ämnen varav de viktigaste är: 
Vitaminer
A - Betakaroten
B1, B2, B3, B6, B12, Folsyra
C - Askokorbinsyra
E - Tokoferol

Mineraler
Fosfor
Magnesium
Järn
Natrium
Kalium
Mangan
Kalcium
Koppar
Zink
Krom

Aloe Vera kan också lindra följande:

Acne Solsveda
Insektsbett
Torr hud
Eksem
Muntorrhet
Lindriga brännskador
Irriterad hud
Mjäll
Träningströtta muskler och leder
Torrt och skadat hår
Stela leder
Halsbränna
Förstoppning
Matsmältningsproblem
Förkylning
Orolig mage
Trötthet

 köttsaften

 

Mitt pinsamma sår

 

min gulliga planta

kärlek/johanna