förra veckan bestämde jag mig att ha bak onsdagar, så jag bestämde mig för att grejja till en efterrätt, sen valde jag ju inte den mest avancerande efterrätten,men för mig tillhör de bak avdelningen hehe

som fd socker missbrukare var jag en aning, eller ne en hel del skeptisk till att experimentera med våfflor,våfflor våfflor våfflor ahhh så ljuvligt, men är man på väg mot ett sundare liv så måste man testa, känns som jag jobbar på ett labb varje gång jag bakar, antingen lyckas jag eller också går det åt helvete  och man får gå tillbaks på ruta ett,

men vänner, jag LYCKADES, och herre min skapare va gott det var, positivt överaskad,och överlycklig att de finns sådana här efterrätter, eftersom ja kör glutenfritt, klart att våfflor är våfflor, men de smaka näst intill samma, + att man slipper onyttighets ångesten över sig JIHAAAaa!!

 

LCHF VÅFFLOR

8port (men de blev bara 6st för mig, som vanligt när jag följer recept stämmer inte antalet)

2msk Fiberhusk (jagade detta som en liten sate, kolla på glutenfria hyllan,fick hjälp efter 15min letande)

4st råa ägg

50g smör

2dl vispgrädde

1dlmjölk (röd)

1tsk bakpulver

1. blanda alla ingredienser, vispa (jätte bra att äga en elvisp, vilket jag kom på i efterhand då jag inte har någon, de säger mycket om min bak bakgrund,men jag fick damma av min högra gamla handbolls handled och vispa för hand, säkert därför de bara blev 6 våfflor istället för 8,lite klumpigt) 2. låt smeten vila i 15min, för att fiberhusken ska svälla 3. smeten blir fast, som tapetklister,men bli inte orolig och börja svettas nu för de ska va så, smörja järnet med smör

Servera med vispad grädde, godast med färska hallon&blåbär (inte från någon fryspåse från 1986) känner man att man är i behov med sötheten, strö sukrin över, men tycker det är helt onödigt!

Det bästa just denna kvällen, är att älsklingen inte är hemma,så jag fick allt detta för mig själv, overkill, njaaaa, men LJUVLIGT